суботу, 16 квітня 2011 р.

Молодіжні очікування від проекту «Євроавтобус-4»


Той факт, що Кролевецький район має одну з найобдарованіших молодіжних когорт, не є секретом, бо щорічні результати участі в освітянських та спортивних олімпіадах обласного рівня (і не тільки, бо існують приклади успішності на національному рівні), в різних конкурсах та змаганнях мистецького характеру доводять, що наші старшокласники та студенти кращі в області. Розумію, що «кожний кулик хвалить своє болото», але ця теза не є аксіомою, скоріше – авансом задля формування передумов активного включення в громадську діяльність через участь в молодіжному міжнародному проекту «Євроавтобус-4».

Розраховувати на те, що неодмінно вся місцева молодь сприйме ініціативу харківської молодіжної громадської організації «ХОМО ФРІ» на «ура» не варто, бо кількісний показник долучення молоді не є критерієм ефективності виконання місії проекту «Євроавтобус-4». Мова йде про якість використання наданої (створеної організаторами) можливості спілкування з молоддю з Євросоюзу, яка складає міжнародний екіпаж автобуса, що націлене на продовження комунікативного діалогу та дружніх стосунків після дводенного перебування делегації в Кролевці.

З метою визначення стартових позицій протягом трьох тижнів (з 26.03 по 15.04) ініціативною групою було проведене анкетування старшокласників м. Кролевець, що складалось з питань, орієнтуючих на потенційну можливість особистого долучення до участі в проектній програмі, яка має на меті здійснення ініційованих кролевецькою молоддю міні-проектів, вирішення місцевих проблемних питань (благоустрій, мобілізація соціальної активності задля створення умов для самореалізації та удосконалення умов проживання і місті тощо).

Приводимо результати:
Загальна кількість учасників анкетування: 154

Готові до участі на 100 %: 32 осіб
з них дівчата – 21 (66%)

Готові до участі на 50%: 53 осіб
з них: дівчата – 28 (53%)

Готові на 0% (неготові): 69 осіб;
з них: дівчата – 35 (51 %)

До прибуття міжнародної молодіжної делегації «Євроавтобус-4» в Кролевець залишилось 39 днів. До нас приїдуть 12 представників молоді Євросоюзу:

1. Андре Сіда Мокану (Румунія)
2. Блазей Заяц (Польща)
3. Денес Пал (Угорщина)
4. Федеріко Поццоні (Італія)
5. Язепс Круковскіс (Латвія)
6. Катерина Кравчук (Україна)
7. Лукаш Цудни (Польща)
8. Мартіна Кюнер (Німеччина)
9. Маттео Каццулані (Італія)
10. Ніка Фарнворс (Великобританія)
11. Вероніка Сенкуте (Литва)
12. Урбан Якса (Словенія)
Як ставляться до проекту місцеві студенти буде визначено протягом наступного тижня. Нам же залишається очікувати позитивних вражень від учасників після проведення проектних заходів 24-26.05.11.

Немає коментарів:

Дописати коментар