вівторок, 17 травня 2011 р.

ПОСЛИ ЄС НА БОРТУ У ЄВРОАВТОБУСУ!


15-го травня 2011 в м. Баштанка Миколаївської області відбулася зустріч учасників проекту “Євроавтобус-4” і послів країн Європейського Союзу. На зустрічі йшлося про можливості розвитку молодіжного руху і євроінтеграційних ініціатив в Україні.

В ході офіційної подорожі при проведенні Днів Європи в Україні до Баштанки завітали посли з чотирьох країн-членів Європейського Союзу: Бельгії, Латвії, Нідерландів та Франції, а також делегати ОБСЄ і Представництва ЄС в Україні. Метою їхнього візиту стала участь у круглому столі із учасниками проекту «Євроавтобус-4», місцевою молоддю та волонтерами та обговорення перспектив подальшої діяльності і успіхів існуючих проектів.

В рамках круглого столу відбулась презентація проекту “Євроавтобус-4” і обговорення проблем, що панують в молодіжному середовищі України на теми громадської активності, волонтерства та участі української молоді в міжнародних проектах із країнами ЄС і світу. Учасники проекту презентували свій досвід реалізації подібних ініціатив, а учасники із країн ЄС поділилися враженнями про роботу і спілкування із місцевою молоддю.

По закінченні круглого столу організатори і учасники проекту «Євроавтобус-4» разом із делегатами і послами завітали на борт «Євроавтобусу» і здійснили невеличку подорож містом разом із місцевою молоддю, та волонтерами, щоб відчути дух проекту. Член Представництва ЄС в Україні Золтан Салаї зазначив, що в Євроавтобусі панує дружня атмосфера і закликав всіх почувати себе як вдома.

В результаті круглого столу учасники місії послів і волонтерів проекту “Євроавтобус-4” досягли домовленостей щодо подальшої співпраці. Серед інших ініціатив було обговорено створення Молодіжного Представництва Європейського Союзу в Україні. Учасники круглого столу досягли висновку про необхідність мотивації молоді до проактивної позиції та її поінформованості щодо можливостей громадської активності та волонтерства.

“Ми раді бачити таку зацікавленість проектом «Євроавтобус-4». І вдячні за бажання європейських країн проводити міжкультурний діалог і розвивати роботу в сфері молодіжної політики щодо інтеграції в ЄС. Я впевнена, що одну з найважливіших ролей у цьому відіграє поширення якомога більшої кількості інформації про Європейський Союз та можливості громадської активності і волонтерства”,- промовила головний координатор проекту «Євроавтобус-4», Дарина Барсукова у промові до Марії Юрікової, радника-посланника та Заступника Голови Представництва ЄС в Україні.

Нагадаємо, що в рамках проекту “Євроавтобус” вже вчетверте 12 молодих людей із країн ЄС і України беруть участь у тритижневій подорожі Україною та проводять заходи, спрямовані на руйнування стереотипів жителів України і Європейського союзу щодо одне одного. Під час туру проекту «Євроавтобус-4» проводиться ряд тренінгів, семінарів, святкування Днів Європи в 12-ти населених пунктах України і реалізація міні-ініціатив, запропонованих місцевою молоддю. Подорож розпочалася 7-го травня на Параді Шумана у Варшаві і завершиться 27-го травня в Києві після відвідин 11-ти населених пунктів у 8-ми областях України.

Метою проекту «Євроавтобус-4: молодь Європи – українським громадам», що здійснюється харківським осередком молодіжної організації «Фундація Регіональних Ініціатив» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» є громадська активізація молоді із невеличких, міст, містечок та селищ України та ліквідація слабкої поінформованості жителів України і Європейського союзу одне про одного.
Детальніше про програму можна дізнатись на сайті www.irf.ua

Контакти автора прес-релізу: iurii.sulima@gmail.com
прізвище, ім'я, телефон: Юрій Сулима , +380634753561

Немає коментарів:

Дописати коментар