понеділок, 3 січня 2011 р.

102 річниця з Дня народження Степана Бандери в Сумах

Джерело: http://maidanua.org/static/news/2010/1293927028.html

Святкові заходи по всій Україні на честь вшанування славного сина українського народу Степана Бандери відбулися в усіх регіонах України.

[Á³ëüøå...] У трьох західноукраїнських землях це свято відзначили під протекторатом місцевої влади – це Івано-Франківська, Львівська й Тернопільська області – їм легше. А от у решті областей, а особливо на сході України, це свято місцеві можновладці взагалі не святкують, бо вони дуже вже переймаються політичними тлумаченнями найпрогресивнішої політички пані Наталі Вітренко, котра домагається в Київському Адміністративному суді дискредитації самої ідеї української незалежності, бо не визнає взагалі існування незалежної України, а особливо вкладу українських націоналістів під проводом Степана Бандери в боротьбу за незалежність України в ХХ столітті.

Та якби там не було та як би не відносилась до цього Сумська обласна місцева влада на чолі з паном Юрієм Чмирьем, а громадськість обласного центру 1 січня достойно відзначила цю знаменну дату в історії України. Кілька сотень активістів Сумщини пройшли смолоскипною ходою центральними вулицями міста й влаштували велелюдний мітинг з цієї нагоди біля меморіальної дошки, яка встановлена на Покровській площі в честь пам’яті про боротьбу націоналістів Сумщини проти фашистської окупації краю. Голова Сумської обласної організації Української Національної Асамблеї (УНА) пан Микола Сурженко відкрив мітинг на якому взяли слово відомі особистості обласного центру.

Цікаво було відзначити, що націоналістичні організації Сумщини об’єдналися перед черговою загрозою незалежності України, яку провокує саме нинішня влада на чолі з Прем’єр-міністром України.

Конгрес Українських Націоналістів, Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Українська Національна Асамблея (УНА) та ряд інших політичних й громадських організацій під егідою Громади Сумщини продемонстрували, що націоналістичні сили в області набирають широкого розмаху та, що цікаво, це підтримується пересічними мешканцями краю.

Вогненне смолоскипне коло учасників мітингу вражало своєю символічністю. Національним гімном "Ще не вмерла Україна" мітинг завершився. Люди ще довго не розходилися, бо події в країні спонукають їх обговорити як бути надалі.

Ось це саме й підказує панові Президентові України, аби він розігнав своє нікчемне оточення й опирався надалі саме на націоналістичні сили в Україні, бо коли вже на Сумщині націоналістичний рух крокує потужною ходою, то що вже говорити про решту регіонів. Отож, варто було б для України скористатися непересічною енергією нашого Президента для впровадження в життя дійсно корисних для народу ідей – ідей Степана Бандери, а не якихось космополітичних ідей азаровщини й табаковщини.

То допоможемо ж нашому Президенту?

Петро Перепуст. Українська Національна Асамблея, місто Суми.

http://www.unso.sumy.ua

2 коментарі:

  1. Декілька слів на тему. Ми живемо в різнокрилій (в ментально-суспільному сенсі, і це нормально!) країні. Перенесення тягаря то на одне, то на інше крило несе більше зла, розбрату, аніж порозуміння та об'єктивного сприйняття історичного минулого. Спочатку на сході (Луганськ) встановлюють пам'ятник Сталіну. Потім його обезголовлюють та підривають... В цей час інші намагаються привернути увагу святкуванням далеко не ювілею Бандери... Що знають сумчани про Бандеру? Та чи й необхідно все знати про те, що має відношення до Галичини (як частини Польщі) 30-х років? Історики мають встановлювати рівновагу, а політики не заважати їм в цьому і бути максимально толерантними та мудрими. Врешті решт, кожен громадянин має право на те, щоб бути почутим. Але без шовінизму і розпалювання ворожнечі!

    ВідповістиВидалити
  2. Вот это номер! А что делать с НКВДистами, которые громили бандеровцев. Их куда? В лагеря?! Какую статью? Я же знаю еще живых солдат и офицеров, которые на Западе гоняли "славетних синів" из схронов. Знаю и учительницу, которая насмотрелась всего этого, нашу кролевецкую. С ними как быть?
    Один могу сделать вывод - нету пока государства. И гимн бы надо срочно новый писать, а то скоро тошно станет!

    ВідповістиВидалити