вівторок, 14 червня 2011 р.

Кожному своє…


Літо. Таке очікуване і швидкоплинне. Кролевець наповнився людьми, які не були в ньому принаймні з минулого літа. Цікаво б дізнатись, що вони відчувають? Як їм місто? Чи змінилось воно для того, кому, все ж таки, залишається рідним? Спробуємо уявити собі як воно сприймається…

Вокзал. Такий як і був у 2010 році. Напроти СШ № 1 розпочалось будівництво торгового центру. І це – новина. Біля ЗОШ № 5 немає зупинки, яка ще минулого року існувала. Також – новина, бо недавно трапився наїзд на елемент дорожньої інфраструктури з пережитками комуністичного минулого (зупинка з назвою «Комуністична»). Поруч з Ощадбанком (вул. Франка, 11-13) зростає новий приватний будинок. Чи там їх декілька? Минулого року ще не було. Чи були? Немов гриби... Подорож з вокзалу через пр. Миру по вул. 8 Березня буде приємною, бо з жовтня 2010 року там лежить гарний асфальтний тротуар. Приємна дрібничка! Ремонтується і набирає обертів бізнес в старому «Хімстроєвському гуртожитку» (нові сходи та невеличкий готельчик на 3-му поверсі і таке інше).

Що привозять в місто мешканці інших міст (держав), проводячи швидкоплинні дні серед літа на батьківщині? Певні заощадження, які витрачають на харчі, розваги (якщо такі знаходять), дрібний одяг (скоріше – білизну одноразову фактично), подарунки та інвестиції в домашнє господарство (у паркан, дах сараю, курей, насіння тощо). Певні думки, які стосуються геополітичних тенденцій та переконань щодо шляху розвитку України. Зазначене є наслідком зомбування через телебачення, Інтернет. Не є проявом власної думки, а відображає політику тієї країни, з якої приїхав (-ла). В цьому корисність спілкування з «гостями». Так, вони трішки пихаті, недовірливі та зверхні. Але ж все одно через 10-12 днів стають «своїми», бо нутро бере своє!

В одній з нових перукарень висить плакат з гумором про те, що найбільша радість для «хохла» - бідність сусіда. Можливо так і є, перевірити важко. Особливо на собі. Гостям завжди раді! Особливо в Кролевці!

Далі буде…

Немає коментарів:

Дописати коментар