середу, 15 червня 2011 р.

На жаль, ще нас дуже мало таких, що в «павутині»


Якщо ти маєш вільний доступ до Інтернету, то це ще не означає, що в такому ж стані перебувають всі інші. Це, мабуть, хліб з молоком всі їдять, а от бути на «ти» з Інтернетом та комп’ютером не як друкарською машинкою, а як інструментом для отримання вчасної та відповідної інформації, що базується на принципах свободи слова. Таке можливе лише за умови підключення машини до швидкісного Інтернету. Як показує практика, більшість кролевчан користується послугами «Укртелекому» («ОГО!»), що надає доступ до «павутиння» за умови наявності стаціонарного телефону. Сьогодні існують і інші пропозиції, але не про них, а про те, як виглядають українці на фоні інших країн в питаннях комп’ютеризації та інтернетизаці.

За даними, опублікованими в статті «НетЗалежність» (журнал «Weekly.ua» № 22 від 03-09.06.11), Україна зі своїми 17 % користувачів Інтернет від загальної кількості населення посідає далеке 92 місце в світі. Для порівняння – Росія – 74 місце (29%), Польща – 35 місце (59%), Молдова – 62 місце (37%), Грузія – 72 місце (30,5%). Серед лідерів світових: Ісландія – 1 місце (93,5%), Норвегія – 2 місце (92,1%), Швеція – 3 місце (90,8%). Джерело інформації: The Global Information Technology Report 2010-2011.

Виходячи з вищенаведеного, Україні, тобто нам з вами, потрібно збільшити в два рази кількість користувачів Інтернетом (з домашнім або службовим доступом) з тим, аби бодай наздогнати нашого сусіда та партнера по організації проведення ЄВРО-2012 Республіку Польщу. Чи реально це за рік? Так, якщо прагнути якісних змін у технологічному та ресурсному забезпеченні. При всьому, для того, аби обладнати «точку» доступу в домашніх умовах потрібно (станом на 15.06.11) витратити від 7 тисяч грн. (з придбанням комп’ютерної техніки та іншого необхідного технічного забезпечення). Щомісяця необхідно бути готовим витрачати від 100 грн. за користуванням каналом доступу до «світової павутини». Зрозуміло, що в разі оптимізації процесу, можна отримати Інтернет і за вдвічі меншу суму (3,5 тисячі грн.), але сенс не в цьому, а в необхідності доводити до мас позитиви від користування такою можливістю… Спробуємо це робити, але надалі. Також поговоримо про можливі ризики перспективи приборкання неконтрольованого Інтернету

Немає коментарів:

Дописати коментар