четвер, 16 червня 2011 р.

Все минає, проте враження залишаються!


До вашої уваги пропонуються журналістські повідомлення від членів Молодіжного активу Кролевця, в яких йдеться про очикування приїзду міжнародної молодіжної делегації "Євроавтобус-4".

«Євроавтобус-4»

Вперше славетна Кролевецька земля зустрічатиме 24 травня 2011 року молодих людей з країн Євросоюзу та представників українських молодіжних організацій, які складають екіпаж Євроавтобусу. Проект «Євроавтобус» вже вчетверте проводиться в Україні з метою заохочення молоді невеличких населених пунктів до активної громадської діяльності, встановлення дружніх стосунків з представниками Євросоюзу.
Вісьмом населеним пунктам України випала честь бути приймаючими містами проекту «Євроавтобус-4». Приємно, що серед цього переліку є і Кролевець.
Під час перебування в місті буде проведено тренінги волонтерами Євросоюзу, відбудеться неформальне спілкування в родинах, де ночуватимуть гості. Взагалі, два дні перебування міжнародної делегації в Кролевці дуже насичені. В рамках Дня Європи 25 травня 2011 року на міському стадіоні будуть проведені різноманітні розважальні заходи, флеш-моб, та мікст-футбольний матч між двома командами, що складатимуться з представників екіпажу Євроавтобуса та місцевої молоді.
Існує реальна можливість поспілкуватись з молоддю з Євросоюзу, перейняти досвід реалізації молодіжних ініціатив, пошуку успішної самореалізації, адже метою проекту є активізація громадської активності серед місцевої молоді, руйнування негативних стереотипів про Євросоюз, встановлення дружніх молодіжних контактів.
Волонтери-іноземці проживатимуть в місцевих родинах, які виявили бажання надати таку гостинність по відношення до молоді з Євросоюзу. Така форма є найбільш ефективною можливістю для знайомства, спілкування та відпочинку в затишному родинному колі. Саме це, безумовно, дозволить залишити у серцях гостей невеличку частинку щирої української душі. Чекаємо на приїзд «Євроавтобуса» з нетерпінням!



Демченко Марина, СШ № 3, 10-а клас.


«Євроавтобус» у Кролевці



24-26 травня 2011 року місто Кролевець прийматиме «Євроавтобус». Волонтери з Євросоюзу подорожують Україною з 09 травня 2011 року і невдовзі завітають до нас. За ініціативою офіційного представника Сумського обласного благодійного фонду «Благовіст» Любивого Володимира, Кролевець потрапив завдяки перемозі в конкурсному відборі до числа 8 приймаючих населених пунктів України серед 88 поданих заявок.
В приміщенні Клініки дружньої до молоді Кролевецької ЦРЛ щотижнево, в середу з 15.00, проводяться засідання молодіжного активу Кролевця, до складу якого входять старшокласники шкіл міста та студенти, представники місцевої молоді. За менторської підтримки Любивого Володимира та Василенко Віталіни (виконуючої обов’язки керівника Клініки) відбувається втілення молодіжних ідей в життя, активно та цікаво проходить підготовка програми перебування міжнародної делегації в місті. Так на базі приймаючого учбового закладу «Кролевецьке ВПУ» 25 травня пройдуть тематичні тренінги, підготовлені членами екіпажу «Євроавтобуса», які спрямовані на покращення рівня соціальної активності населення, інформування про Євросоюз та його ініціативи. Ввечері цього ж дня пройде святкування Дня Європи на міському стадіоні, під час якого молодь візьме участь в розважальних танцювальних акціях, флеш-мобі «За здоровий спосіб життя!», мікст-футбольному матчі, та касетному доміно.
Наступного дня, 26 травня, заплановано проведення толоки на території садиби Огієвських (участь в прибиранні, ремонтних та озеленювальних роботах тощо).
Проект «Євроавтобус-4» безумовно відкриває можливості для місцевої молоді, сприяє розвитку громадської активності, дає змогу поспілкуватись з іноземними волонтерами та перейняти їх успішний досвід роботи тощо. З нетерпінням чекаємо молодіжного свята, яке зробить ближчим до нас Євросоюз! Приходьте на День Європи, де вас чекають різні цікавинки та сюрпризи!


Кравченко Ольга,
СШ № 3, 8-б клас


«Про Євроавтобус»


25 травня 2011 року в місті Кролевець буде святкуватись День Європи. До цього часу це світо було маловідоме у нас. Я впевнена, що саме 2011 рік, завдяки участі міста в проекті «Євроавтобус-4», допоможе нам по-новому розкрити для себе Євросоюз.
Ще 01 квітня 2011 року учасники шкільних «Євроклубів», представники активної молоді Кролевця взяли участь у вступному тренінгу на базі Кролевецького ВПУ, який проводили в минулому випускник СШ № 3, а нині – представник Сумського обласного благодійного фонду «Благовіст» у Кролевецькому районі Любивий Володимир та представник Харківської молодіжної організації «Фундація регіональних ініціатив» Сулима Юрій.
Ми з величезною цікавістю дізнались загальні відомості про молодіжний міжнародний проект «Євроавтобус-4», в якому візьмуть участь 12 представників країн Євросоюзу. Розпочнуть подорож у Варшаві (Польща) і проїдуть Україною з заходу через південь на схід і до півночі, де завітають до міста Кролевець. 12 сімей-добровольців з міста Кролевець матимуть змогу прийняти в себе вдома представників екіпажу Євроавтобуса. Протягом двох днів у нас в місті перебуватимуть молоді люди з Польщі, Італії, Великобританії, Угорщини, Литви, Латвії, Румунії та Словенії. Відповідно до програми перебування в місті, іноземці та інші члени екіпажу Євроавтобуса відвідають мальовничі та історичні куточки міста, повболівають за команди старшокласників району, які змагатимуться за Кубок «Благовісту» по футболу на міському стадіоні, потім самі зіграють футбольний міні-мікст-матч, приймуть участь в інших цікавих заходах під час Дня Європи, серед яких хочеться особливо виділити флеш-моб «За здоровий спосіб життя!», акцію «Касетне доміно». А наступного дня, 26 травня, буде проведено толоку на території садиби «Огієвщина» та бренд-сесію «Кролевець: кроки по створення місцевого бренду».
Отже, 25 травня на кролевчан чекає зустріч з учасниками проекту «Євроавтобус-4». Сподіваємося, що іноземцям сподобається наше місто і вони обов’язково колись відвідають його знову!


Федченко Анна, СШ № 3, 8-б клас,
член Молодіжного Активу Кролевця (МАК)


Сподіваємося на те, що хтось з дівчат стане журналістом та матиме можливість присвятити себе справі побудови якісного інформаційного простору (в т.ч і для "Кролевецького щоденника").

1 коментар:

  1. Цікаві дописи!

    Дуже дякую!

    Нарешті у блозі з'являється молодь!

    Пишіть більше про Кролевець!

    Будь що на кролевецьку тематику!

    ВідповістиВидалити